El PP admet que les previsions més negatives els deixen fregant la majoria absoluta

Fonts del partit asseguren que Rajoy va "tranquil" al debat d'aquesta nit i que estarà molt centrat a no caure en els atacs de l'adversari

Joan Rusiñol
2 min

AlbaceteMariano Rajoy encara el debat d'aquesta nit amb més tranquil·litat que el 2008. Per l'experiència però, sobretot, perquè les enquestes –externes i internes– els garanteix un magnífic resultat. Fonts del PP expliquen que els sondejos interns deixen clar que, en l'escenari més positiu per la dreta, obtenen una majoria absoluta còmode. En el més negatiu, fregant aquesta majoria. En qualsevol cas, però, la victòria –asseguren– és indiscutible. Les expectatives del PP estan posades sobretot en els resultats que treguin a Andalusia i a Catalunya. En el cas català, fonts molt pròximes a Mariano Rajoy no descarten superar CiU com a segona força tot i que admeten que ara estan en equilibri.

Pel cara a cara d'aquesta nit, Rajoy ha preparat al debat amb un sparring -un col·laborador que fa d'adversari– i s'ha preparat a fons tots els temes, amb les fitxes que li ha preparat el seu equip. També li han fet arribar dades de les comunitats autònomes per poder contestar a les previsibles crítiques de retalles que li farà Rubalcaba. El PP està convençut que el candidat del PSOE buscarà algun cop d'efecte per posar nerviós a Rajoy però que ell està preparat per "entomar el mal tràngol" i provar de no desviar-se del seu guió, centrat en l'economia.

Tot i això, els populars preveuen que els dos candidats esquivaran centrar-se en el debat per donar imatge de moderació i de concòrdia. L'equip del candidat de la dreta espera que Rajoy aguanti els embats del seu contrincant i afirmen que, si hi ha alguna relliscada, hi ha temps de corregir-la d'ara a final de campanya. Tot i això, els experts electorals resten influència a aquest tipus de cara a cara a l'hora de moure el vot. I el del PP sembla consolidat. Tant, que la majoria absoluta és, segons dades dels populars, més que probable.

stats