Rajoy assegura que ell portarà Espanya "a la primera divisió" europea

El candidat del PP ha dedicat la jornada d'avui a enviar missatges a Europa per garantir que ell complirà amb el dèficit i amb l'estabilitat de l'euro

Joan Rusiñol
1 min

Las PalmasMariano Rajoy té clar que no vol una Europa de dues velocitats com, segons alguns rumors, pretenen la cancellera Angela Merkel i el president francès, Nicolas Sarkozy. En un míting aquest vespre a Las Palmas de Gran Canaria, ha tornar a comprometre's amb l'estabilitat de la moneda única i ha deixat clar que l'Estat espanyol ha d'estar al capdavant de la UE. S'ha compromès a "tornar a fer un país de primera divisió" com, segons diu, ho era amb els governs de José María Aznar.

El candidat de la dreta ha reclamat "rigor, ordre i compromís" per fixar polítiques a llarg termini que no generin "dubtes, incerteses que és el pitjor que pot passar a l'economia". Ha afirmat que no li tremolarà el pols a l'hora de fer reformes: "La dificultat és una excusa que la Història no acceptarà i fa bé. Ho sé i ho assumeixo i estic preparat per donar la batalla", ha dit.

Un cop més ha demanat "un govern amb molt suport de la gent" i un vot "massiu", que aposti per "la concòrdia". Ha tingut gestos cap al candidat del PP a Gran Canaria, José Manuel Soria, a qui es dóna per fet que serà ministre. Ha dit d'ell que és un home "preparat, fiable i amb experiència" i que té "un gran futur polític".

stats