Rajoy diu que "als de la prima de risc" se'ls ha de respondre amb una majoria absoluta del PP

El candidat de la dreta espanyola aposta per un triomf que demostri que els espanyols volen passar pàgina d'un govern amb alguns ministres que "ofenen la intel·ligència dels espanyols". A Huelva, ha aixecat el to per afirmar que no accepta "lliçons en polítiques socials" de qui "ens ha deixat rígids"

Joan Rusiñol
2 min
Rajoy, al míting de Huelva

HuelvaPenúltim acte de campanya del líder del PP, Mariano Rajoy, a Huelva. En una sala plena a vessar –amb més de 1.500 persones i d'altres que provaven de seguir l'acte des de fora– ha tornat a demanar als espanyols que li donin una majoria absoluta rotunda per tenir un executiu fort que pugui plantar cara:"Demano un govern amb molt suport. El millor missatge que podem enviar avui a Europa, als mercats i als de la prima de risc és que aquí hi ha una societat que dóna suport de forma massiva al canvi polític, i que no està d'acord amb el que s'ha fet aquests quatre anys i vol una altra cosa".

Després de la victòria, ha dit, caldrà que tothom li doni "suport", des dels partits polítics fins als mitjans de comunicació, "sobretot en els primers moments". "Si això passa, us garanteixo que tirarem el país endavant", ha promès. Ha assegurat que el govern de Zapatero "ens ha deixat rígids" i l'ha acusat de ser "infinitament pitjor que la societat que representa". El to de la crítica ha pujat encara més per afirmar que, quan s'escrigui la història d'aquests últims anys, quedarà palès que la "qualificació" d'alguns ministres "ofèn la intel·ligència dels espanyols". No s'ha atrevit a posar noms i cognoms. De l'executiu espanyol sortint ha dit que no accepta "lliçons de polítiques socials", i acusa el president socialista de ser-ne "el gran liquidador" per haver congelat les pensions i deixar un llegat de prop de 5 milions d'aturats. En les hores finals de la campanya, ha intensificat el to per frenar les crítiques de l'esquerra que alerta de les retallades que pot posar en pràctica el PP si guanya.

Rajoy ha acabat la intervenció reclamant el vot per liderar "un projecte de recuperació nacional" amb una gran prioritat: la creació de llocs de feina. Per no espantar el votant més centrista, ha tornar a dir que ell aposta per "no dividir, ni donar voltes al passat ni barallar-se amb ningú".

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats