PAÍS VALENCIÀ

La debacle socialista al País Valencià dóna un escó a Compromís

La coalició ecologista i nacionalista Compromís entra al Congrés amb un diputat. Els socialistes perden quatre escons respecte el 2008 i els populars en guanyen un però perden vots

Ara
1 min

BarcelonaEl Partit Popular dobla el Partit Socialista al País Valencià, que només obté 10 escons (el 26,72% dels vots). Si bé els populars sumen un diputat més que el 2008, el nombre de vots obtinguts és molt similar i només haurien aconseguit dos punts més respecte les últimes eleccions generals.

La sorpresa d'aquests comicis, però, és el resultat de les formacions més petites. La coalició nacionalista Compromís aconsegueix un escó a Madrid gràcies a la caiguda estrepitosa dels Partit Socialista del Pís Valencià (el 4,80%). Compromís és una coalició de integrada pel Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds - Esquerra Ecologista del País Valencià, que formen part del projecte Equo.

L'altra sorpresa dels comicis és el resultat d'Esquerra Unida al País Valencià, que recupera l'escó perdut el 2008 amb 6,5% dels vots.

La formació de Rosa Díez –UPyD– també ha obtingut bons resultats i aporta a Madrid un diputat des del País Valencià amb 5,59% dels vots.

En les eleccions d'aquest diumenge al País Valencià, han participat 2.618.019 persones, el 75,51% dels electors, tres punts per sota que en les generals del 2008.

La quantitat de vots nuls s'han doblat respecte fa tres anys i sumen l'1,21% dels vots, mentre que n'hi ha hagut l'1,1% en blanc.

stats