El PP demana que el PSC retiri el vídeo electoral i creu que és "de mal gust, de mala política i de mals perdedors"

La portaveu parlamentària popular, Soraya Sáenz de Santamaría, diu que el seu partit defensa un "bilingüisme integrador" i assegura que "mai deixaran els serveis públics de la mà de Déu"

La portaveu parlamentària del PP ha demanat que el PSC retiri el vídeo electoral en què relaciona la mort d'una dona aquest cap de setmana a l'Hospital de Sant Pau amb les retallades en sanitat. Sáenz de Santamaría, en una entrevista a El món a RAC1, ha dit que el vídeo en qüestió és "de mal gust, de mala política i de mals perdedors", i considera que el PSC s'ha instal·lat en una "deriva demagògica". Creu que "amb determinades coses" no es pot jugar i que, amb el vídeo, s'evidencia que el PSC està "nerviós" i "desesperat".

Sáenz de Santamaría ha afegit que el candidat del PP a les eleccions general del 20 de novembre, Mariano Rajoy, "és el futur", i que el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba "té més passat que futur" i que, a més, va "firmar les retallades" de l'encara president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

La portaveu del PP al Parlament ha assegurat que el seu partit defensa un "bilingüisme integrador" i que sempre ha vetllat perquè "al final del procés educatiu" l'alumne conegui "perfectament" tant el català com el castellà. També defensa que a l'escola hi hagi "el mateix que hi ha al carrer" i que no hi hagi imposicions.

D'altra banda, ha afirmat que el PP "mai deixarà els serveis públics de la mà de Déu", i ha dit que durant el mandat popular a Espanya des del 1996 al 2004 es va enfortir la sanitat.

Ha afegit que la sortida de la crisi econòmica passa, en part, per donar suport als emprenedors: "Han de ser primats i beneficiats fiscalment perquè estan contribuint, amb el seu risc, a apostar per enfortir la nostra economia".

Finalment, ha dit que que el PP, si guanya les eleccions del 20-N, canviarà el model de l'avort i buscarà "una fórmula" que permeti garantir el dret a la vida. Pel que fa a la proposta d'Angela Merkel i Nicolas Sarkozy de fer una Europa de dues velocitats, ha dit que tan sols vol que Espanya "tingui capacitat de dissenyar el que es faci" i que "hi sigui per prendre decisions".

Més continguts de