Els anticapitalistes rebutgen la imputació per l'entrada a les oficines de CatalunyaCaixa

La cap de llista, Esther Vivas, assegura que qui hauria d'anar a comissaria són els responsables de l'entitat, perquè "són ells els que violen domicilis i desnonen cada dia"

Acn
1 min

BarcelonaLa cap de llista d'Anticapitalistes, Esther Vivas, ha rebutjat aquest diumenge la imputació per un delicte de violació de domicili jurídic amb Catalunya Caixa com a denunciant perquè considera que l'actuació va ser "col·lectiva i política". Els fets van passar el dia 8, quan una vintena de persones del partit van entrar a la seu central de l'entitat bancària a Barcelona i van anar al despatx del director, Manel Rosell, a qui van exigir que firmés simbòlicament un xec de grans dimensions i tornés així els més de 3.000 MEUR rebuts pel Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB). Vivas ha afirmat, pocs minuts abans de declarar a comissaria, que continuaran amb la "campanya desobedient". "Rebutgem aquesta imputació perquè l'acció del partit va ser col·lectiva i política". Així es mostrava Esther Vivas poc abans de declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de plaça Espanya, on el mateix partit ha convocat una protesta perquè considera "molt greu" que la cap de llista d'una candidatura que es presenta a les eleccions generals sigui imputada en plena campanya electoral i cridada a declarar davant la policia.

Esther Vivas ha respost que qui hauria d'estar a comissaria és CatalunyaCaixa, perquè "són ells els que violen domicilis, ja que desnonen milers de persones cada dia". La cap dels Anticapitalistes ha acusat l'entitat bancària d'especular amb l'habitatge i també amb els aliments. "No ens faran callar i continuarem amb la nostra campanya desobedient com teníem previst", ha conclòs.

stats