ELECCIONS 20-N

Rajoy: "La llei de dependència no és viable"

El candidat del PP assegura en una entrevista a 'El País' que la seva prioritat són les pensions: "A partir d'aquí, s'haurà de retallar en tot"

Ara
1 min
Rajoy

BarcelonaEl candidat del PP a les eleccions generals, Mariano Rajoy, admet que la llei de la dependència "no és viable" en una extensa entrevista a el diari El País. Diu Rajoy: "La meva prioritat és mantenir el poder adquisitiu de les pensions. A partir d'aquí, hi ha moltes partides. Al programa electoral plantegem una revisió de totes les partides pressupostàries. S'hauran de retallar totes. Potser s'hauran de fer menys obres públiques, suprimir molts organismes autònoms, s'hauran de fer moltes coses i s'haurà de retallar on es pugui". El candidat popular es compromet a complir amb l'objectiu de dèficit del 4,4% el 2012 imposat per la UE.

Rajoy diu que ja té decidit qui serà el ministre d'Economia però que encara no l'hi ha comunicat i revela que l'última vegada que va parlar amb Angela Merkel és fa dos mesos i mig.

Sobre la llei del tabac, Rajoy admet que no li agrada la prohibició absoluta a bars i restaurants, però diu que modificar la llei no és una qüestió prioritària. "Sóc partidari d'estudiar una fórmula que permeti una mica de flexibilitat a això", diu.

Sobre els matrimonis homosexuals, Rajoy assegura que s'esperarà a veure si el Tribunal Constitucional avala la llei. També recorda que ell era partidari de fer una llei d'unions de fet, sense anomenar matrimoni a les unions. "De vegades un governant ha d'intentar sumar a tots els ciutadans", conclou.

stats