Duran demana que la política agrària comuna de la UE es pugui gestionar des de Catalunya

El candidat de CiU a les eleccions espanyoles ha fet la seva habitual crítica al PER andalús i a la "cultura del subsidi". Considera que Catalunya està exclosa del debat entre Rajoy i Rubalcaba perquè ell no hi està convidat

Oriol March
1 min

LleidaEl candidat de CiU a les eleccions espanyoles, Josep A. Duran i Lleida, ha defensat aquest dilluns al matí des de Lleida que Catalunya pugui ser decisiva en l'aplicació de la política agrària comuna (PAC) de la Unió Europea. "L'Estat ha de defensar aquesta postura, i per tal que ho faci, CiU ha de tenir força a Madrid", ha explicat Duran.

L'auditori, ple d'empresaris agroalimentaris lleidatans, ha escoltat com el candidat ha tornat a carregar contra el PER andalús. "No som partidaris de la cultura del subsidi, i som conscients que aquí a Catalunya hi ha gent que no pot collir productes perquè no li surt a compte i per tant no cobra res, mentre que a d'altres zones, sí", ha denunciat Duran. I ha afegit que fins i tot la consellera d'Agricultura andalusa s'ha queixat de la política dels subsidis de la seva comunitat autònoma.

Un altre focus de polèmica matinal ha sigut el relacionat amb el cara a cara que mantindran Alfredo Pérez Rubalcaba (PSOE) i Mariano Rajoy (PP). "No m'hi deixen anar i això fa que Catalunya no hi tingui representació", s'ha queixat Duran. El candidat de CiU els ha instat a parlar del pacte fiscal i del Corredor Mediterrani.

stats