ELECCIONS 20-N

El PP evita parlar del transvasament de l'Ebre i dels matrimonis gais en el programa electoral

Els populars eviten els temes més espinosos. Sobre l'avortament, es limita a dir que "reforçaran" la protecció del dret a la vida i el de les menors

Ara
1 min

BarcelonaCavalls de batalla històrics del PP han passat a millor vida en el programa electoral per al 20-N. El document passa de puntetes pels temes més espinosos o directament els obvia.

Transvasament de l'Ebre

Del Pla Hidrològic Nacional, ni una paraula. Vuit anys després que el govern del PSOE derogués el pla d'Aznar i el substituís per un pla que apostava per les dessaladores, els populars han optat per no atiar altre cop el foc.

"Ens proposem garantir el dret de tots a disposar d'aigua suficient i de qualitat atenent en primer lloc a les reserves estratègiques, a la realització de les obres del pacte de l'aigua d'Aragó i a mantenir el principi de preferència d'ús dels territoris per on transcorren les conques", diu el programa. El document no parla de recuperar el transvasament de l'Ebre ni de cap de les reivindicacions territorials en matèria de gestió de l'aigua.

Matrimonis gais

El programa tampoc parla dels matrimonis homosexuals, un altre dels cavalls de batalla del PP. Les protestes contra la llei aprovada pel govern del PSOE, que equipara els matrimonis entre un home i una dona amb els de les persones del mateix sexe, va provocar massives manifestacions a Madrid, amb el suport dels líders populars. El programa tampoc fa cap referència als drets dels homosexuals.

Avortament

Tot i les crítiques a la reforma del PSOE, el programa del PP es limita a dir que es reformarà la llei vigent per "reforçar la protecció del dret a la vida, així com a les menors". Es pot interpretar que l'avortament deixarà de ser un dret en les primeres 14 setmanes i que les menors no tindran dret a avortar sense permís dels seus pares.

stats