POLÍTICA

La fundació CatDem critica les “aliances forçades” dels candidats de CiU a Tarragona i el Vendrell

L'editorial d'aquest dimecres de la fundació afí a Convergència destaca la “decisió valenta i coherent” de deixar governar la llista més votada i assenyala que “no s'entenen les actituds” de Forns i Jané

Redacció
2 min

BarcelonaLa fundació CatDem, propera a l'aparell de CiU, ha criticat els moviments dels candidats municipals de la federació a Tarragona, Victòria Forns, i el Vendrell, Benet Jané, que proven de tancar pactes per assolir l'alcaldia de la mà del PP, l'una, i de PxC, l'altra. L'editorial d'aquest dimecres, publicada al lloc web de la fundació, carrega contra Forns i Jané perquè “es volen saltar el principi bàsic que ha imposat la direcció nacional” de permetre votar la força més votada a cada municipi. “La racionalitat política s’inclina del costat d’Oriol Pujol i no pas de Forn i Jané”, diu l'editorial.

Els pactes postelectorals per tancar els equips de govern municipals han creat friccions al si de CiU. Alguns dirigents de la federació nacionalista ja van criticar la decisió de facilitar l'alcaldia de Badalona al candidat del PP, Xavier García Albiol, que és conseqüència de “la premissa de permetre que governi la llista més votada, la nostra bandera”, explicada pel secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol.

La fundació CatDem creu que aquesta premissa és una “decisió valenta i coherent” tot i que “implica haver d’entomar” que Garcia Albiol governi a Badalona “després d’haver fet una campanya clarament xenòfoba”. Per això, els moviments de la candidata Forns per tancar un pacte amb el PP a Tarragona, tot i que no és la força més votada, i els de Benet Jané, que podria rebre el suport de PxC per deixar fora de l'equip de govern el PSC, són considerats per la fundació “aliances forçades amb l’únic objectiu d’impedir que la llista més votada governi”. “No s’entenen les actituds” de Forns i Jané, diu la fundació. Dimarts, en una visita a Tarragona, Oriol Pujol es va desdir a mitges de la política de pactes que havia avançat i va considerar que la situació en aquesta ciutat és "una excepció", de manera que "tot segueix obert".

stats