Les bases de CiU a Tarragona desafien la direcció i voten pactar amb el PP

La direcció de CDC considera que Tarragona és "una excepció" i diu que "tot segueix obert"

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, i el de Territori, Militància i Acció Municipal, Lluís Corominas, han escoltat aquesta nit a la militància de Tarragona i ha considerat la situació en aquesta ciutat "una excepció", de manera que "tot segueix obert". Pujol i Corominas s'han desplaçat a Tarragona per participar en l'assemblea ordinària de CDC de Tarragona, que ha durat gairebé dues hores i mitja.

La candidata de CiU per Tarragona, Victòria Forns, ha dit avui que espera tancar aquesta setmana un pacte de govern amb el PP, i ha afegit que estava "avançant" perquè la direcció nacional de CDC no s'hi oposi. Malgrat que el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, va dir ahir que respectarien que governés la llista més votada, encara que amb excepcions, Forns s'ha agafat avui a aquest supòsit per anunciar que continua buscant tancar un pacte de legislatura amb el PP i que les converses estan molt avançades.

Per això, la visita de Pujol i Corominas s'esperava amb interès per saber si els dirigents nacionals de CDC vindrien a quadrar els seus companys de Tarragona ia  dictar el que havien de fer o si, per contra, la seva presència a Tarragona responia a la seva intenció d'escoltar la militància per comprendre el perquè de l'actuació de la independent Victòria Forns i del negociador de CiU, Joan Aregio.

Segons ha dit a Efe Lluís Corominas, "hem escoltat a la militància" i, tot i que "el criteri a nivell nacional és deixar que governi la llista més votada, hi ha excepcions i hem vingut a escoltar l'opinió de Tarragona". A la reunió, "cada un ha explicat el seu punt de vista" i la direcció convergent s'ha convençut que Tarragona "és una d'aquestes excepcions per la seva situació política o la seva història". "La norma general serveix per al 90% de les poblacions, però hi ha altres amb característiques específiques", ha explicat Corominas, per qui "tot segueix obert" i en els pròxims dies "se sabrà quina és la decisió final" pel que fa a Tarragona .

De moment, CiU té les "mans lliures" per seguir buscant un pacte de govern a Tarragona i, si es tanca l'acord, la direcció nacional "el respectarà si està justificat".

Per la seva banda, fonts de CiU Tarragona han confirmat que en l'assemblea "no s'ha pres cap decisió" i que Pujol i Corominas han vingut a "percebre la sensibilitat de la militància". Una vegada escoltada la militància, han admès que Tarragona era "una excepció" i han deixat "les portes obertes" perquè Forns i Aregio segueixin intentant tancar un pacte amb el PP, "sense cap imposició" per part de la direcció nacional.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT