Girona tria el tercer alcalde de la democràcia

El més matiner a les urnes ha estat l'alcaldable de CIU, Carles Puigdemont, i tots els candidats amb representació han cridat a participar a la "festa de la democràcia"

Acn
2 min

GironaEls candidats a l'alcaldia de Girona han votat als respectius col·legis electorals i també han fet al·lusió als 'indignats' i a la participació per mostrar el descontentament.

La candidata del PSC, Pia Bosch, ha fet referència a "la festa de la democràcia" i ha animat tots els gironins a anar a les urnes. Sobre mobilitzacions i acampades, ha afirmat que els respecta però "una cosa és l'assemblea o l'àgora i l'altra és la política on hi ha garanties perquè els nostres vots valguin exactament el mateix".

Carles Puigdemont, l'alcaldable de CIU, ha estat el més matiner a les urnes. El candidat espera que la participació en aquests comicis sigui més alta que la del 2007 i ha afirmat que les acampades han contribuït a sacsejar consciències. "Avui seria sensiblement important, no només a la ciutat sinó al context general del país, que una forma de democràcia real que és anar a votar es manifestés de forma rotunda", ha afirmat Puigdemont.

La candidata d'ERC a l'alcaldia de Girona, Blanca Palmada, ha anat a votar a les 10 del matí. Ha cridat a la participació i ha afirmat que "avui fa molt bon dia i podem ser optimistes, però per ser-ho hem de votar", ha assegurat.

L'alcaldable popular, Concepció Veray, ha fet una crida als gironins perquè exerceixin el seu dret en aquest 22M i "s'impliquin en el projecte per als propers quatre anys a la ciutat". L'alcaldable també ha fet referència als indignats i ha expressat que "per donar la volta a la situació" cal un canvi de govern a Girona i a Espanya.

L'alcaldable d'ICV-EUiA, Joan Olòriz, ha votat poc després de les deu del matí. Ha convidat els ciutadans a acudir a les urnes, ja que en "moments difícils" el vot és "més important que mai", i perquè "si la gent participa, decideix".

L'actual alcaldessa, Anna Pagans, ha exercit el seu dret a vot abans de les deu al col·legi electoral situat al carrer de la Força. L'altre exalcalde gironí, Joaquim Nadal, també ha votat al barri de Sant Daniel a les onze del matí. Són els únics alcaldes que Girona ha tingut des del 1979 fins a l'actualitat. Avui es decideix el tercer alcalde de la democràcia.

stats