Històrics de CDC demanen a Mas que exclogui pactes amb el PP i PxC

Ferrer, Hinojosa, Baltà i Reniu insten el Govern a "afinar" els pactes i aposten per prioritzar acords amb PSC i ERC

Redacció
1 min

BarcelonaEn un article conjunt, quatre dirigents històrics de Convergència insten Artur Mas a rebutjar pactes municipals amb partits que "no donin garanties de solvència catalana" i que no demostrin "una clara voluntat de cohesió social", en referència al PP i la Plataforma per Catalunya.

Els signants són l'exconseller de Cultura Joaquim Ferrer, els exdiputats al Congrés Pere Baltà i Rafael Hinojosa, aquest últim també president del CETESC, i l'exdirector general de Política Lingüística Miquel Reniu. Des de la veu de l'experiència, recomanen a Artur Mas que "afini molt" els pactes que ha de dur a terme per aconseguir governs municipals. Aquest posicionament es produeix després de la polèmica que han generat els possibles pactes de CiU al Vendrell amb PxC i a Tarragona amb el PP, a més de Badalona, on CiU ha optat per deixar governar Xavier García Albiol.

Els signants recorden que Catalunya passa per moments difícils que requeriran grans consensos, amb la qual cosa consideren que els pactes haurien de buscar "grans majories" al voltant del "centre-esquerra català", és a dir, el PSC principalment, i ERC en segon terme, que configuren l'espai "decisiu i crític" de Catalunya.

stats