Juan Karlos Izagirre (Bildu) ja és alcalde de Sant Sebastià

És l'ajuntament més gran que regirà la nova coalició basca

Juan Karlos Izagirre , cap de llista de Bildu , ha estat elegit aquest matí nou alcalde de Sant Sebastià en substitució del socialista Odón Elorza en un ple sense sorpreses en què el nou regidor només ha comptat amb el suport dels vuit regidors de la coalició independentista .

Els set regidors del PSE / EE han donat suport al seu candidat , Ernesto Gasco , que ha comptat també amb els vots dels sis regidors del PP , mentre que el PNB ha donat suport al seu propi aspirant , Eneko Goia. El socialista ha demanat en el ple d'investidura que el nou alcalde "exigeixi avui mateix la dissolució d'ETA".  En aquesta línia, el portaveu popular, Ramón Gómez Ugalde, ha afirmat que "fa setze anys van assassinar un primer tinent d'alcalde d'aquest ajuntament. I avui, els que no van condemnar aquell assassinat, governen la ciutat. Volen que condemni el centenar d'assassinats que hi ha hagut en aquesta ciutat".

Izagirre relleva Elorza , que deixarà la corporació després de vint anys com a alcalde i que avui ha assistit a la sessió després de decidir la vigília que sí que ho faria després d' haver anunciat que no .

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT