Rahola dedica un pregó al "dimoni" Garcia Albiol

Sense citar-lo, Rahola ha criticat els missatges que llença el candidat del PP a Badalona

Redacció
2 min

BarcelonaPilar Rahola ha estat l'encarregada de fer el pregó d'arrencada de la festa major de Badalona. La periodista ha criticat amb molt èmfasi i sense citar-lo el candidat del PP a la ciutat, Xavier Garcia Albiol, que estava a pocs metres de la periodista, al mateix balcó des d'on ha fet la proclama. Ha definit el polític com "el dimoni de la intolerància".

La periodista Pilar Rahola ha donat el tret de sortida a les Festes de Maig de Badalona. La festa major de la ciutat coincideix enguany en plena campanya electoral i el discurs de Rahola no ha estat exempt de càrrega política. De fet, el pregó l'ha dedicat a criticar el candidat popular a l'alcaldia, Xavier Garcia Albiol, pel seu discurs sobre la immigració. Sense citar-lo explícitament, l'ha definit com "el dimoni de la intolerància", comparant així el líder popular amb la figura d'un dimoni de cartró que tradicionalment es crema per Sant Anastasi. "Amb el dimoni cremem allò que no ens agrada i a la ciutat de Badalona no li agrada la intolerància", ha etzibat.

"Aquests darrers temps hi ha hagut veus que han malmès la imatge de Badalona. Han anat pels micròfons del país i han escampat maledicències i han venut una ciutat desordenada, desestructurada, incapaç d'assolir els reptes de la convivència". Aquesta ha estat la primera al·lusió directa que la periodista Pilar Rahola ha fet de Garcia Albiol durant el pregó de les Festes de Maig.

 Un pregó que ha dedicat, gairebé de manera integra a criticar el discurs sobre la immigració que fa el candidat popular a Badalona i les seves propostes"intolerants", segons la periodista. "Ho ha fet per potinejar amb la bilis de l'estómac convençut que era una forma de guanyar adeptes", ha continuat Rahola. Davant d'això, la periodista i escriptora badalonina ha fet una crida a la ciutadania, especialment als nouvinguts, perquè no s'escoltin el discurs del PP en aquesta campanya.

Garcia Albiol, al·ludit, estava al mateix balcó on s'ha fet el pregó i ha estat l'únic que no ha aplaudit la intervenció de Rahola. Durant el pregó, el candidat del PP no ha deixat de mirar fixament la periodista. El discurs de Rahola, en canvi, ha motivat els aplaudiments de la resta de membres del consistori, així com de la immensa majoria dels veïns que han seguit el pregó des de la plaça de la Vila.

Precisament, dimecres passat Garcia Albiol va presentar el seu vídeo de campanya titulat en castellà 'Hablando claro' en què reclama "ma dura".

stats