Les mobilitzacions internacionals d'indignats continuen

Londres prorrogarà les accions una setmana més i París es manifesta per quart dia consecutiu. Les manifestacions de suport arriben a Beirut i al Caire

Efe
2 min
La manifestació d'indignats a Ciutat de Mèxic

BarcelonaEls ciutadans acampats al davant de l'ambaixada de Londres han anunciat que prorroguen una setmana la mobilització. La decisió dels indignats de la Puerta del Sol ha animat la de Londres, que vol consolidar el moviment per aconseguir articular un canvi. Es reuniran cada tarda a les 18 h i diumenge acamparan de nou. A més, també han incrementat el número de comissions: a més de la dedicades a art, logística i comunicació, els congregats han acordat un grup d'estratègia i accions.

Una trentena de persones s'han manifestat al Caire per donar suport als indignats i donar veu a les queixes que s'han sentit aquests dies a les diferents mobilitzacions. No s'han cantat lemes però s'han pogut llegir consignes com "rento el teu cotxe amb el meu títol universitari" o "l'ambició d'uns quants està destrossant els somnis de molts". Fins i tot alguns egipcis, com Hasan Suleimán, s'han unit a la protesta. Suleimán ho ha fet amb una pancarta en què es llegia "De Tahrir al Sol, el camí: revolució".

A París, i per quart dia consecutiu, els indignats s'han reunit a la Plaça de la Bastilla de París. "No ens deixeu somniar, no us deixarem dormir", clamava una de les pancartes. Jean-Luc Mélenchon, copresident del partit de l'esquerra francesa, s'ha mostrat esperançat que hi hagi "el màxim de contagi possible" d'aquestes protestes "tranquil·les" i "dignes" a França i Europa. "La situació és insuportable i se solucionarà a partir d'una revolució".

Davant de la borsa de Brussel·les, s'han reunit prop de dues-centes persones i han realitzat uns comicis simbòlics, en solidaritat amb les votacions d'avui a l'estat espanyol. Han reclamat un "canvi profund del sistema" i han lamentat que es "presti més atenció als grans interessos econòmics que als ciutadans". També hi ha hagut mobilitzacions a Viena, davant de la catedral de Sant Esteve.

"Beirut també s'indigna". Desenes de persones d'ONG, professors de l'Institut Cervantes i d'altres institucions espanyoles s'han aplegat davant de l'ambaixada d'Espanya al Líban. La convocatòria s'ha extès per internet i a través de Facebook i els manifestants han insistit que "la diàspora espanyola a l'estranger està creixent cada vegada més a causa de la crisi".

Els darrers dies també hi ha hagut mobilitzacions a Perú, Brasil, Xile i Argentina, on el moviment ha congregat més d'un centenar de persones.

stats