ELECCIONS 25-N
Política 22/10/2012

David Fernàndez, cap de llista de la CUP: "Hi ha vida fora de la Unió Europea"

El cap de llista per Barcelona de la formació independentista i d'esquerres considera "banal parlar d'unitat independentista un mes abans del 25-N"

Roger Tugas
1 min
El cap de llista de la CUP per Barcelona, David Fernàndez

BarcelonaEl cap de llista per Barcelona de la CUP, el periodista i activista David Fernàndez (Barcelona, 1974) no tem que una Catalunya independent quedi fora de la Unió Europea, però la qüestió no li treu el son, segons explica en una entrevista a l'ARA. "Prefereixo uns Països Catalans a Europa que a la Unió Europea", afirma, atès que "els 'homes de negre' són gàngsters amb corbata i l'euro és un projecte neoliberal". "Hi ha vida fora de la UE", assegura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant a la unitat independentista, Fernàndez creu que és "banal parlar d'unitat independentista un mes abans del 25-N" i justifica la presència de la CUP perquè "falta una veu al Parlament, la de les classes populars, i s'ha de fer sentir". En aquest sentit, recorda la història del cooperativisme català i veu exemples a tenir en compte a Islàndia i a l'Amèrica Llatina. Afirma igualment que la CUP també "és l'esquerra austera" i assumeix que, tot i defensar els Països Catalans, el primer referèndum d'autodeterminació només serà d'àmbit de Catalunya.

Podeu llegir l'entrevista sencera a l'Ara Premium.

stats