Floriano: "No té gaire sentit voler formar un estat i al mateix temps tenir diners en paradisos fiscals"

El número tres del PP vincula el procés independentista amb la "suposada corrupció que sembla deduir-se de les informacions que estan posant de manifest els diaris nacionals" espanyols

Acn/efe
2 min

MadridEl vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, ha demanat aquest dilluns al president de la Generalitat, Artur Mas, que doni explicacions sobre les informacions aparegudes a 'El Mundo' que el relacionen amb comptes a Suïssa. Floriano ha acusat Mas de refugiar-se "darrere una bandera i d'un territori en comptes de donar explicacions", però "ni les banderes ni els territoris tenen comptes en paradisos fiscals". Segons ha assegurat en una roda de premsa, si les informacions són certes "posen de manifest uns fets que han de ser aclarits i investigats". "No és una qüestió d'ideologies ni banderes", ha dit, "és una qüestió contra els que suposadament es poden haver endut diners de tots els catalans".

Des de la seu del PP al carrer Génova de Madrid, Floriano ha afirmat que a aquestes altures és "obvi" que Mas ha convocat les eleccions "per ocultar el fracàs d'una gestió", però "si les informacions fossin certes" també hi hauria un altre motiu, que "és la suposada corrupció que sembla deduir-se de les informacions que estan posant de manifest els diaris nacionals".

Ni les banderes ni els territoris tenen comptes en paradisos fiscals

"Creiem que el president de la Generalitat s'està refugiant darrere d'una bandera i d'un territori en comptes de donar explicacions" i "a nosaltres ens sembla que un candidat, un president, ha de donar explicacions", ha afirmat, "perquè ni les banderes ni els territoris tenen comptes en paradisos fiscals".

Segons Floriano, les informacions que han aparegut a 'El Mundo' no posen en qüestió "ni Catalunya ni els ciutadans de Catalunya", sinó "que posen de manifest, si són certes, uns fets que han de ser aclarits i investigats perquè afecten persones que han gestionat diners de tots els catalans i aspiren a seguir gestionant diners que són de tots els catalans".

Per aquest motiu ha demanat a Mas que "aclareixi" si és beneficiari de dipòsits "en comptes corrents a paradisos fiscals" i si hi ha altres dirigents de CDC que també en tenen. També vol que expliqui "l'origen d'aquests diners, que no sembla correspondre's amb el que es deriva del salari d'un càrrec públic". No aclarir-ho, ha dit, "només està alimentant dubtes que no són bons".

stats