Herrera vol un pacte entre empreses i treballadors per "acabar amb les polítiques d'austeritat"

L'ecosocialista assegura que les retallades "perpetuen la crisi" i "fan més difícil la viabilitat de les empreses"

Acn
2 min
Joan Herrera a la cambra de comerç de Terrassa

TerrassaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha reclamat una gran pacte entre empreses, treballadors i autònoms per acabar amb les polítiques d'austeritat que "no ens porten enlloc". L'ecosocialista assegura que les retallades "perpetuen la crisi" i "fan més més difícil la viabilitat de les empreses". En aquest sentit, ha convidat CiU a sumar-se al pacte, a qui ha acusat d'encapçalar les polítiques d'austeritat. Joan Herrera alerta que les retallades dels sous només provoca que la gent consumeixi menys i que l'administració acabi tenint menys ingressos.

"És un cercle desastrós", ha subratllat. Herrera ho ha explicat en una conferència a la Cambra de Comerç de Terrassa. Joan Herrera considera que ha arribat l'hora que treballadors, empreses i autònoms diguin "prou" a les polítiques de retallades i d'austeritat. Ha assegurat que aquestes mesures son "injustes i inútils". Ha afegit que "estan escanyant l'economia" i que "no ens porten enlloc". El líder ecosocialista ha fet aquestes declaracions a la Cambra de Comerç de Terrassa (Vallès Occidental), on ha impartit una conferència sobre el finançament de Catalunya.

Segons el candidat a les eleccions del 25-N, totes les cimeres europees indiquen que les polítiques d'austeritat han de combinar-se amb les polítiques de creixement econòmic. En canvi, ha lamentat que a Catalunya les polítiques de creixement "no es veuen per enlloc".

El comerç, el perjudicat

En aquesta línia, ha subratllat que les retallades de sous provoquen que es consumeixi menys i que el gran perjudicat sigui el comerç. "Per cada euro que retallem, deixem d'ingressar 60 cèntims", ha indicat. "Si aquesta gent no consumeix hi ha menys ingressos per l'administració; és un cercle desastrós i no virtuós", ha declarat.

Que se sumi CiU

Joan Herrera ha convidat a sumar-se al pacte "tothom que ho vulgui". En aquest sentit, ha assegurat que qui hauria de sumar-se és sobretot CiU, a qui ha acusat d'encapçalar les mesures d'austeritat.

stats