ELECCIONS 25-N

Rull: "S'ha de fer un pas endavant perquè l'estat espanyol ha renunciat a ser l'estat dels catalans"

El secretari d'organització de CDC retreu a Sáenz de Santamaría l'ús que fa el seu govern de la Constitució com a element de confrontació

Acn
2 min
El secretari d'organització de CDC, Josep Rull

LleidaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha dit que creu que els catalans tenen l'obligació de fer ''un pas endavant'', ja que ''l'estat espanyol ha renunciat a ser l'estat dels catalans''. Rull ha retret a la vicepresidenta del govern espanyol l'ús que fa el seu govern de la Constitució espanyola com a element de confrontació. Rull ha explicat que les declaracions de Sáenz de Santamaría generen "perplexitat" perquè es refugia en la idea ''que el poble està al servei de la Constitució i no la Constitució al servei del poble''.

Rull ha contestat d'aquesta manera a les declaracions que ha fet Sáenz de Santamaría dient que "Espanya és constitucionalment la nació" dels alumnes catalans. Josep Rull ha participat en la constitució del comitè electoral territorial de la federació de l'Alt Pirineu, que s'ha celebrat a Sort. Rull ha explicat que la campanya girarà entorn a dues línies bàsiques: la necessitat de fer un pas endavant per la situació d'asfíxia econòmica i política que estem patint i la necessitat de fer-ho democràticament i lliurement.

Rull valora positivament la decisió de Laporta

Josep Rull ha valorat positivament la decisió de Joan Laporta de demanar el vot per a CiU i ERC. Per Rull la comunitat internacional es fixarà en quina força té el president que haurà de liderar aquest procés, i és necessari que Artur Mas aconsegueixi un suport molt important.

Albert Batalla ''molt probablement'' tornarà a encapçalar les llistes

Josep Rull no ha volgut afirmar que Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell, tornarà a encapçalar la llista de CiU per Lleida però sí que ha dit que ''molt probablement'' tornarà a ser ell el candidat per Lleida. Rull ha elogiat de Batalla la defensa que fa del territori.

stats