ELECCIONS 25-N
Política 17/11/2012

Junqueras: "La independència no es demana, sinó que es proclama i es defensa"

"No és que ens posarem al costat dels que vulguin avançar, sinó que ens posarem davant, obrint el pas", afirma el candidat d'ERC en el míting central del partit

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl Barcelona Teatre Musical s'ha quedat petit aquest dissabte a la tarda per acollir els més de 2.000 simpatitzants d'ERC que han volgut assistir al míting central dels republicans, i prop de 500 s'han hagut de quedar a les portes. Mentrestant, a dins, el candidat, Oriol Junqueras, ha subratllat que "la independència exigirà l'acumulació de moltes forces", i ha presentat la seva formació com la millor per aconseguir-ho. "Sempre hem estat nosaltres els que hem anat a convèncer els que no estan convençuts", ha afirmat, i per això ha posat èmfasi en la necessitat de ser forts per falcar el futur Govern d'Artur Mas, perquè no cedeixi en el camí cap a l'estat propi. "No és que ens posarem al costat dels que vulguin avançar, sinó que ens posarem davant, obrint el pas", ha assegurat, perquè "volem ser els autors dels capítols decisius de la nostra història". Així, Junqueras s'ha mostrat convençut que ERC se situarà el 25-N com a segona força i que en un futur pot aspirar a la presidència "de la República catalana", en tot cas, però, ha deixat clar que no cediran davant el camí cap a la sobirania, perquè "la independència no es demana, sinó que es proclama i es defensa". Per això, el líder republicà ha fet una crida a convèncer els indecisos per garantir un pes determinant en el nou Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, la secretària general d'ERC i número dos a les llistes, Marta Rovira, ha carregat contra la política social del Govern de Mas per haver "afrontat la crisi de la pitjor manera possible, fent-la patir als qui menys ho mereixen". En l'eix nacional, a més, també ha retret a CiU que "altres partits, la paraula 'independència' no l'acaben d'articular", i li ha recordat que "mai abans cap estat abans de ser estat ha construït estructures d'estat, i nosaltres, a més, tenim un estat espanyol que ens va en contra". Igualment, ha rebut ICV, a qui s'ha referit quan ha criticat que hi ha "partits que defensen el dret a decidir, però que no saben què votaran quan s'exerceixi". Finalment, Rovira ha detallat el full de ruta dels republicans cap a la independència, que passa per intentar un referèndum dins la legalitat espanyola i, si no fos possible −com així tem que sigui−, de la internacional.

stats