POLÍTICA
Política 05/10/2012

Ros nega que el manifest sobiranista fos l'embrió d'un nou partit al marge del PSC

L'alcalde de Lleida i impulsor del document remarca que és "una aportació" per incidir en la "sensibilitat nacional" de la formació. Contradiu així l'exalcalde de Banyoles Joan Solana

Ara / Acn
2 min
ELS GARANTS D'UN PSC QUE REPRESENTI ELS ANHELS D'AUTODETERMINACIÓ
 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros; la cap de l'oposició de Girona, Pia Bosch, i l'exconseller Antoni Castells són alguns dels defensors d'un PSC que reconegui Catalunya com a "subjecte de sobirania pròpia", així com el dret a l'autodeterminació, que pugui ser exercit a través d'un referèndum convocat pel Parlament.

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha negat, en declaracions a l'ACN, que el manifest dels catalanistes del PSC amagui la intenció de crear cap partit al marge del que lidera Pere Navarro. Ros, que és un dels principals impulsors del document, s'ha desmarcat així del fins ara diputat Ernest Maragall, que aquest divendres al matí ha afirmat que després de les eleccions parlarà de la creació d'un partit que defensi el dret a decidir i que el seu embrió és el manifest que van signar els catalanistes del PSC. Es desmarca també de l'exalcalde de Banyoles, que ha assegurat que el manifest es dirigia a l'electorat socialista que no se sent representat per l'actual PSC i anava encaminat a la creació d'un nou partit ja per a aquestes eleccions. Segons l'alcalde de Lleida, en canvi, el text és "una clara aportació" al programa dels socialistes que intenta incidir en la "sensibilitat nacional" del PSC i que, per tant, no és cap principi per un nou partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Àngel Ros, que aspira a ser el cap de llista del PSC per Lleida, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a la cúpula socialista. En declaracions a l'ACN, Ros ha assegurat que el document "té la voluntat de contribuir al programa del PSC per a aquestes eleccions, i a diferència del que pensen alguns companys, jo no hi veig al darrere cap interès de crear cap altra instància política, ni agrupació, ni tendència. No hi és".

I és que segons Ros, aquest manifest només suposa "una aportació clara a la nostra proposta per als ciutadans de Catalunya des del PSC". Sense voler entrar a desacreditar directament Maragall, l'alcalde de Lleida ha explicat que tant per ell com per la majoria dels signants del document, el manifest serveix per "reflectir una especial sensibilitat en l'àmbit nacional per part dels militants del PSC". "Volem, així, fer una aportació a l'oferta socialista d'aquestes eleccions i no crear altres plataformes", ha sentenciat.

stats