Artur Mas anuncia una querella contra 'El Mundo'

El diari vincula a la portada comptes a Suïssa de Pujol i Mas amb "la corrupció de CiU"

Ara / Acn
3 min
El Mundo, 16 de novembre del 2012

BarcelonaEl candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, denunciarà el diari 'El Mundo' per publicar "mentides" sobre una suposada corrupció en plena campanya electoral, segons ha anunciat en una entrevista a RNE [àudio de les declaracions]. "Tenen la barra de mentir i el mal gust de ficar-se amb algú que ja no es pot defensar perquè està mort", ha dit Mas en referència al seu pare. El candidat no ha dubtat a afirmar que és "tot un muntatge", i ha posat en dubte que "això sigui informació". El diari publica un esborrany sobre l'existència de comptes a Suïssa i Liechtenstein controlats per Artur Mas, pare i fill, i Jordi Pujol, la seva dona i el seu primogènit, Jordi Pujol.

En la mateixa línia ha parlat el portaveu del Govern i vice secretari general d'Estratègia de CDC, Francesc Homs, en una entrevista a Onda Cero. "La informació que publica 'El Mundo' és mentida, evidentment. Es fa referència a un esborrany i els titulars els posa el diari. Emprendrem les accions legals corresponents davant el que és una mentida i una difamació que constata el que és la línia editorial del diari, molt legítima per no compartir el projecte que s'està articulant a Catalunya, però que passa al terreny de l'atac personal a partir de la mentida i la injúria. No només reprodueix l'esborrany de l'informe policial, sinó que a més interpreta, posa els seus titulars i fa les seves conjectures. Quan passa això has de defensar-te amb les accions legals que corresponguin, perquè és el que s'ha de fer ", ha dit Francesc Homs a l'entrevista a Onda Cero.

La informació d''El Mundo'

Segons 'El Mundo', un "esborrany" de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) sosté que part de les comissions que les empreses suposadament pagaven a CDC a través de la trama del Palau "s'han desviat a comptes personals dels seus dirigents". Concretament es parla de dipòsits bancaris a Suïssa i Liechtenstein "controlats per Artur Mas, pare i fill, Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrussola, i el seu primogènit, Jordi".

Segons l'informe policial citat pel diari 'El Mundo', els Pujol tenien "tres comptes numerats i dues caixes de seguretat amb número correlatiu a la que el mateix Millet" té a Lausana. "El que ve a suggerir la policia espanyola és que es transvasaven els diners de les caixes de seguretat de Fèlix Millet a les de Pujol", diu el diari. I afegeix: "Els agents assenyalen que les 'mossegades' eren del 4% sobre l'import total de l'adjudicació". Diu també l'informe citat pel diari: "Un 2,5% revertia en els partits polítics vinculats a la Generalitat, i l'1,5% es destinava a despeses, comissions i col·laboracions de Fèlix Millet i els seus col·laboradors al Palau [Jordi Montull i Gemma Montull], així com a comptes privats d'alguns dirigents polítics i/o de familiars polítics directes més propers".

El diari també diu que el pare del president de la Generalitat, mort el març passat, "va cobrar unes suculentes quantitats per exercir de testaferro dels Pujol a Liechtenstein", i que també "hauria dut a terme el mateix rol en favor del seu fill".

Per últim, el diari diu que s'han trobat connexions entre els comptes d'Arturo Fasana –vinculat a la trama Gürtel– i els de Jordi Pujol, pare i fill.

stats