L''efecte Rajoy' s'esvaeix: l'Íbex cau després d'obrir en positiu

La borsa espanyola arrenca amb creixements del 3% però es contagia del pessimisme a Europa pel Brexit

Els inversors espanyols van reaccionar en positiu a les primeres hores de la sessió d'aquest dilluns a la victòria del PP a les eleccions espanyoles d'aquest diumenge, que aplana el camí a un govern del PP. L'Íbex-35 havia començat la setmana amb guanys de més del 3% i superava els 8.000 punts aquest dilluns. Però a mig mati, l''efecte Rajoy' sobre el selectiu espanyol s'ha esvaït, i l'Íbex-35 ha canviat de signe i ha tancat amb una caiguda de l'1,83%.

Els resultats electorals no han estat capaços de pal·liar la incertesa que desencadena  el Brexit, que va empènyer la borsa espanyola a una caiguda històrica divendres passat, quan el selectiu es va deixar un 12,35%.

Tot i així, la caiguda que registrava l'Íbex, un dels índexs europeus que més va patir divendres, era inferior a la d'altres selectius del Vell Continent: el Dax alemany ha caigut el 3,39%, Londres ha caigut un 3,15%. 

L'impacte als mercats del Brexit sí que ha provocat un nou retrocés de la lliura esterlina aquest dilluns. La divisa britànica ha començat la setmana cedint un 2,9% i s'intercanviava a 1,19 euros per l'impacte de la votació de dijous passat, que marca el camí de sortida del Regne Unit de la Unió Europea.