Els neonazis alemanys que entraran a l'Eurocambra reivindiquen una Europa per als "blancs"

El líder de l'NPD diu que vol garantir que d'aquí a 50 anys un francès o un alemany no puguin ser confosos per un ghanès o un xinès

L'arribada dels neonazis alemanys al Parlament Europeu (PE) ha estat un dels fets més destacats de les eleccions europees d'aquest diumenge. Alguns mitjans europeus presenten avui el perfil del líder del Partit Nacional Democràtic (NPD), Udo Voigt, fill d'un antic membre de les SA de Hitler, que promou a Alemanya un discurs desacomplexat contra la immigració i la defensa d'una Europa per als "blancs".

Segons l'agència Reuters, la intel·ligència alemanya descriu l'NPD com a "racista, antisemita i revisionista". De fet, el cor del seu programa electoral és el rebuig a la immigració massiva. L'abolició d'una llei alemanya que permet només als partits amb un 3% del vots aconseguir escons possiblita que l'NPD arribi ara al PE. Alguns dels seus eslògans de campanya, com "diners per a les àvies enlloc dels gitanos" i "el bot està ple", han aixecat controvèrsia.

Els gitanos van ser l'objectiu dels nazis i van morir en molts camps de concentració. Ara l'NPD diu que els immigrants de Romania i Bulgària arriben a Alemanya per utilitzar els seus serveis socials. En una entrevista inusual concedida fa uns dies a l'agència Reuters, Udo Voigt va afirmar que el seu partit considera “Europa el continent dels blancs" i que "així hauria de continuar sent".

"Volem assegurar-nos que en 50 anys un italià, un francès, un anglès, un irlandès o un alemany encara seran reconeguts com a europeus i no se'ls confondrà amb un ghanès o un xinès”, va manifesatr Voigt, de 62 anys, entrevistat a la seu del partit a Berlín.

L'any passat, 16 estats alemanys van llençar una campanya per prohibir el partit de Voigt a causa del seu "racisme degradant" i "la reconeixible afinitat" amb els nazis. Un intent semblant per part del govern federal va fracassar el 2003.

Pitjor que Hitler

Hajo Funke, un expert en ultradreta, va explicar a Reuters que l'NPD ha copiat moltes idees del nacionalsocialisme, però mentre que els nazis deien als primers anys que volien expulsar els jueus d'Alemanya, l'NPD busca l'expulsió de turcs, musulmans i immigrants en general.

"En el seu programa inclouen l'expulsió de 12 milions de persones d'Aelmanya que no veuen com a racialment purs; de manera que són més radicals del que el partit de Hitler era en el seu congrés fundacional del 1920", va assegurar Funke.

Fundat el 1964, l'NPD ha fet campanya per acabar amb Schengen, paralitzar el lliure moviment de treballadors, abolir l'euro i transformar la UE en una "unitat de pàtries" d'estats independents sobirans.

Voigt va dirigir l'NPD del 1996 al 2011, abans de ser apartat pel seu rival Holger Apfel. Però aquest va deixar la direcció després de se acusat internament de tenir tendències homosexuals. Ara es dedica al negoci de la restauració a les Illes Balears, segons informa el diari francès 'Le Figaro'. La sortida d'Apfel va permetre el retorn de Voigt a la primera línia.