ELECCIONS EUROPEES

CiU reclamarà a la UE que reconegui Catalunya com un "subjecte polític de ple dret"

El programa electoral de la formació fa una crida a "internacionalitzar el procés" i a tenir presència a les principals ciutats del món

Ara
1 min

BarcelonaCiU reclamarà a la Unió Europea (UE) que reconegui Catalunya com un "subjecte polític de ple dret", segons consta al programa electoral que han presentat aquest dimecres el candidat Ramon Tremosa i Francesc Gambús, número 3 de la llista nacionalista, a Molins de Rei. Aquesta reclamació s'estén al suport que demana CiU perquè la UE defensi la consulta sobiranista del proper 9-N, un dels punts principals de la campanya de la federació. El programa fa una crida a "internacionalitzar el procés" i a tenir presència als principals pols del món.

Els nacionalistes consideren que cal una Europa "més democràtica i transparent, amb més lideratge polític i econòmic en el món, més eficient i cohesionada socialment, i on es reconeguin cada vegada més les nacions que la componen". És en aquest context en què CiU proposa eliminar el principi d'unanimitat en la presa de decisions i que la UE supervisi la qualitat democràtica dels estats, dues qüestions que poden estar relacionades amb el procés català.

stats