Especials 13/03/2013

El nou Papa, enemic acèrrim de l'avortament i el matrimoni homosexual

Francesc I es va enfrontar durament amb la presidenta Kirchner per aprovar ambdues lleis a l'Argentina, i va comparar la seva postura amb la Inquisició

Ara
1 min
Jorge Bergoglio, el nou Papa

BarcelonaEls casaments homosexuals són “la pretensió destructiva del pla de Déu”. Aquestes van ser les paraules del que és l'actual Papa en ple debat del projecte de llei sobre el matrimoni entre persones del mateix sexe a l'Argentina.

"Aquí hi ha l'enveja del dimoni [...] que arterosament pretén destruir la imatge de Déu: home i dona que reben el mandat de creure, multiplicar-se i dominar la terra”, va afegir Jorge Bergoglio. Cristina Fernández de Kirchner va comparar el seu to amb el propi de “l'època medieval i la Inquisició”.

Bergoglio va enviar una carta als quatre monestirs de Buenos Aires alertant del perill que això comportaria. La seva postura, però, no va evitar que Kirchner legalitzés el matrimoni gai i promogués la inseminació artificial i els anticonceptius.

La seva mirada respecte a l'avortament tampoc dista gaire. Francesc I s'ha mostrat en repetides ocasions en contra d'aquesta pràctica “lamentable”, fins i tot quan es tracta d'una violació.

La relació del Papa Francesc I va ser encara més tensa i conflictiva amb Néstor Kirchner, que el va acusar “del veritable representant de l'oposició”, ja que segons el president, mai “havia reconegut tot el que ell havia fet per treure l'Argentina d'una de les pitjors crisis de la història”. Tots dos s'havien negat a reunir-se en més d'una ocasió.

stats