Especials 08/06/2012

23 entitats denuncien la delegada del govern espanyol i el cap de la policia per les càrregues en la Primavera Valenciana

L'Assemblea Micalet denuncia els que considera "responsables" de la "repressió policial" durant les manifestacions originades a l'IES Lluís Vives

Acn
1 min
Representants de les entitats denunciants, aquest divendres a les portes de la Ciutat de la Justícia de València / ACN

ValènciaVint-i-tres entitats, associacions i partits polítics han presentat aquest divendres una denúncia a la Ciutat de la Justícia de València contra la delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, i qui era aleshores cap de la policia espanyola, Antonio Moreno, per les càrregues i detencions en l'anomenada Primavera Valenciana.

La constituïda com a Assemblea Micalet denuncia les "intimidacions, amenaces, coaccions i vexacions a menors", així com "l'elaboració d'un fitxer il·legal de detinguts", segons ha explicat la portaveu de FAPA-València, Carolina Belenguer, que també ha explicat que la denúncia va acompanyada de gravacions en vídeo, fotografies i de les denúncies que s'han interposat pels mateixos menors.

Belenguer ha dit que més de 200 joves han començat a rebre les denúncies de la policia amb propostes de sancions que anirien dels 200 fins als 6.000 euros, les més contundents. La portaveu de FAPA, en nom de tots els representats, ha remarcat que la manifestació era en tot moment "pacífica" i que la denúncia recull que la policia va impedir l'exercici d'aquest dret.

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Compromís i Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), els sindicats CCOO, UGT, Intersindical, sindicats d'estudiants, entitats de pares i mares d'alumnes i professorat han donat suport a la iniciativa de constitució de l'anomenada Assemblea Micalet.

L'acte s'ha iniciat desplegant una pancarta en què es podia llegir el lema de les manifestacions en denúncia a les actuacions policials: 'Som el poble, no l'enemic'.

stats