Especials 12/02/2020

L’escriptura com a hobby, una manera d’expressar-se i disfrutar

La passió de l’Ariadna Quetgles és escriure cartes i narracions, la seva manera de desconnectar i trobar-se amb ella mateixa

Júlia Arumí Colell
2 min

Fa uns anys l’Ariadna Quetgles va descobrir la seva passió, escriure narracions i cartes. Tot va començar quan ella feia 5è de primària. A l’escola del seu poble, Muro, on ella estudiava, la professora els hi va proposar un exercici. Havien d’escriure una carta tots junts per agrair la visita d’un pare que els hi havia explicat la seva professió.

Sense ser-ne molt conscient, ella va començar a proposar paraules i es va adonar que allò d’escriure li agradava. “De fet, no m’hi havia posat mai abans” explicava l’Ariadna.

Des d’aquell moment va començar a escriure cartes per regalar als amics pels aniversaris o bé per entregar a persones en moments difícils. Recorda especialment una que va escriure a la seva professora de 6è quan es va trencar la cama. Li transmetia la seva enyorança i l’encoretjava a seguir endavant. Diu que no acostuma a tenir respostes a les seves cartes, però aquest va ser un cas especial, ja que si que va rebre contestació.

“Tinc una manera peculiar d’escriure”, afirma l’Ariadna. Explica que amb les seves amigues pels aniversaris escriuen cartes anònimes i la que fa anys intenta endevinar de qui és. La seva sol ser descoberta fàcilment.

A més, confessa que no li agrada gens que llegeixin les cartes persones a qui no van adreçades. “Em fa vergonya”, diu.

L’altra faceta que li agrada és escriure narracions. Només ho fa quan li demanen, perquè tal com ella afirma, es considera una persona mandrosa, però cal remarcar que quan ho fa s’hi posa amb moltes ganes. Em deia: “Digue’m quatre punts i si vols t’escric un llibre”.

No li agraden gens les històries d’amor, diu que la ficció és molt millor, ja que mai saps que hi haurà a la pàgina següent. I tot i que tal com he estat explicant li agrada molt l’escriptura, té clar que en un futur no s’hi vol dedicar professionalment. Prefereix fer-ho com a hobby.

**Aquest contingut ha estat elaborat pels nois i noies del Campus de Periodisme de l'ARA, una oferta de lleure per a joves de 12 a 14 anys**

stats