TECNOLOGIA PER AGUANTAR L'ESTIU

Desenganxa't del mòbil amb les aplicacions BreakFree i FaceUp

Les vacances són un bon moment per comprovar com sou d'addictes al telèfon i provar de controlar-ho

Si sou en una terrassa davant del mar amb la vostra parella i mireu el mòbil cada cinc minuts, probablement teniu un problema; a no ser que estigueu pendents d'alguna mena de notícia molt urgent. És possible que us hagueu convertit en addictes al mòbil. Tal com vam explicar en aquest reportatge, podeu aprofitar l'estiu per fer una desconnexió digital progressiva i hi ha molts consells analògics que us hi poden ajudar. Però també ho podeu fer amb aplicacions que us ajudaran a desconnectar del mòbil... amb el mòbil. Tot seguit us n'expliquem dues:

BreakFree ( Android)

Calcula el vostre grau d'addicció mesurant factors com quanta estona feu servir el mòbil i cada aplicació, el número de telefonades que feu o quantes vegades desbloquegeu la pantalla. Fins i tot podeu fer que el grau d'addicció, actualitzat, es vegi sempre a la barra de tasques del telèfon. Ofereix la possibilitat de bloquejar notificacions i tota mena de sons o, fins i tot, la capacitat de rebre trucades, durant una estona predeterminada. Si us truquen podeu definir un missatge de text automàtic com a resposta a qui no atengueu. L'aplicació també us pot avisar si feu massa trucades o us passeu usant una aplicació concreta, i recomanar-vos que pareu. A més, proposa reptes per motivar-vos a anar-vos desenganxant.

FaceUp ( Android i iPhone)

Feta per dos emprenedors catalans, FaceUp analitza el vostre grau d'addicció a partir d'un test però també monitoritza el vostre ús del mòbil i proposa un programa gradual per desenganxar-se'n. El programa funciona a base de reptes, com ara no fer servir el telèfon mentre es parla amb la parella. Fins i tot proposa un joc per fer en grup a base d'evitar mirar l'aparell. L'aplicació permet veure l'evolució que feu amb el mòbil, com canvia el temps d'ús que hi dediqueu a mesura que passen els dies. També controla el número d'accessos a cada aplicació.