Síria
Especials 12/03/2012

Clinton demana unitat a l'ONU per afrontar la crisi a Síria

La secretària d'Estat dels EUA ha tornat a demanar a la Xina i Rússia suport contra Al-Assad. Aquest dilluns 45 dones i nens han estat assassinats per les forces del règim sirià

Agències
1 min
Hillary Clinton durant la reunió del Consell de Seguretat de l'ONU / EFE

Nacions UnidesEl secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, i la secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, han demanat a la comunitat internacional que s'uneixi per parlar en una sola direcció sobre el conflicte a Síria. Clinton ha explicat que "la campanya terrible de violència ha commocionat la consciència del món".

En la reunió del Consell de Seguretat de l'ONU, Clinton ha assenyalat que els EUA creuen que "ara és el moment de totes les nacions –fins i tot d'aquelles que ja han bloquejat els nostres esforços– de posar-se al costat de l'enfocament humanitari i polític anunciat per la Lliga Àrab". El missatge ha fet una clara referència a la Xina i Rússia, que han bloquejat, fins ara, totes les resolucions que condemnaven el president de Síria, Baixar al-Assad.

Ban Ki-moon ha dit que el govern sirià ha incomplert "la seva responsabilitat de protegir el seu propi poble". A més, ha dit que el Consell necessita unir fermament els esforços de l'ONU i la Lliga Àrab per "ajudar que Síria no arribi a una catàstrofe més profunda". Aquestes declaracions s'han fet després que el ministre d'Exteriors britànic, William Hague, declarés que el Consell de Seguretat ha fracassat en la seva responsabilitat amb el poble de Síria.

Aquesta nova trobada diplomàtica per afrontar la crisi a Síria coincideix amb els nous atacs de l'exèrcit de Baixar al-Assad que, aquest dilluns, han matat 45 dones i nens.

stats