Eurocopa 2016

Bèlgica goleja Hongria (0-4) i presenta candidatura

Alderweireld obre una victòria que els belgues confirmen al tram final del partit, amb les dianes de Batshuayi, Hazard i Carrasco

N.a.
Hazard, capità de Bèlgica

BarcelonaBèlgica, una de les favorites a l’ombra d’altres seleccions amb més cartell mediàtic, ja és a quarts de final de l’Eurocopa. El combinat que entrena Marc Wilmots s'ha desfet per 0-4 d’Hongria, en un partit que ha acabat d’encarrilar en el tram final del partit després d’una part central de segona meitat de relatiu patiment. Un gol d’Alderweireld, de cap, després d’una precisa falta lateral picada per De Bryune al minut 10, ha obert el triomf dels belgues, que haurien pogut ampliar diferències amb les ocasions de Mertens, Lukaku i el mateix De Bruyne al primer temps.

Però els belgues han desaprofitat les seves ocasions i han hagut de defensar el curt 0-1 gràcies al talent sota pals de Courtois i de l’habilitat entre línies de Hazard, l’encarregat d’amagar-li la pilota als hongaresos quan buscaven l’empat. I és que el conjunt de Bernd Storck ha mantingut el to de la fase de grups i ha venut cara la seva pell. A les acaballes, Pintér ha vist com Courtois refusava amb els dits un xut seu i, poc després, com Szalai rematava desviat, per poc. Bèlgica ha sabut patir en els pitjors moments i ha sentenciat amb una altra acció d’estratègia, enverinada per Hazard i rematada per Batshuayi. Poc després, el mateix Hazard ha arrodonit el seu partidàs amb un golàs al contraatac. Carrasco, també al galop, ha fet el quart al descompte. Bèlgica s’enfrontarà ara a Gal·les.