EUROCOPA 2016

Els jugadors de Gal·les, eufòrics en veure com Anglaterra era eliminada

Els jugadors ho van celebrar amb crits i càntics, i hi van penjar a les xarxes socials

Dins del Regne Unit, les rivalitats no s'amaguen. Si abans de l'Eurocopa Gareth Bale ja va fer enfadar els anglesos quan va dir que cap jugador d'Anglaterra seria titular amb Gal·les, la sonada eliminació dels anglesos als vuitens de final de l'Eurocopa contra la petita Islàndia ha estat celebrada a Gal·les, Escòcia i la veïna Irlanda com un triomf propi.

Els jugadors de Gal·les, selecció que mai havia jugat una fase final de l'Eurocopa i ja és als quarts de final, van veure plegats el partit contra Anglaterra i en acabar el partit, ho van celebrar sense amagar-se. De fet, els mateixos jugadors van compartir-ho a les xarxes socials. "És rivalitat, no hi ha res de dolent. Gal·lesos i anglesos sempre competim. A un gal·lès li agrada la derrota d'Anglaterra" s'ha justificat el migcampista Joe Ledley. Malgrat que molts jugadors de Gal·les han nascut a Anglaterra, dins de famílies amb arrels gal·leses, la desfeta anglesa va ser celebrada forma sonada.

A la premsa escocesa, també s'ha burxat la ferida anglesa. "El meu equip és Escòcia. I també qui juga contra Anglaterra" va dir en el seu moment el tenista Andy Murray.

A Irlanda, una de les bromes d'aquests dies ha estat substituir la lletra "r" del seu nom, per convertit "Ireland" en "Iceland" i poder animar el rival dels anglesos.