EUROCOPA

Portugal tracta de superherois Cristiano Ronaldo i els altres 22 campions de l'Eurocopa

Als campions de l'Eurocopa se'ls ha atorgat la màxima condecoració civil que pot rebre un portuguès

Tot Portugal és una festa. La selecció capitanejada per Cristiano Ronaldo va fer història aixecant el primer títol internacional de Portugal, l' Eurocopa 2016, i tot el país s'ha bolcat amb els 23 campions. Des que han posat peu al terra de Lisboa se'ls ha tractat com a autèntics herois i durant tota la jornada s'han succeït les celebracions per la capital portuguesa.

Milers de portuguesos han rebut els campions a l'aeroport de Lisboa. Els futbolistes han arribat a bord de l'avió ' Eusebio', batejat així per l'estrella portuguesa que va morir el 2014, que portava el missatge "Junts vam volar lluny" pintat al lateral. El vol que arribava de París, batejat com a "Champ 16", ha aterrat escortat per la força aèria i envoltat per escuma vermella i verda. Els jugadors han sortit de l'aeroport amb càntics, l'himne nacional i la cançó 'We are the champions' de Queen de fons.

Més tard, l'expedició s'ha desplaçat al Palau de Belém, la residència oficial del president. Allà, Marcelo Rebelo de Sousa ha rebut personalment els futbolistes i el cos tècnic. El motiu de la visita ha sigut condecorar l'equip amb el títol de 'comanador', la màxima distinció civil que es pot atorgar al país. En aquest acte Cristiano Ronaldo s'ha emportat la major quota de protagonisme. El capità, que portava a l'esquena una bandera de Madeira, ha rebut l'últim el diploma commemoratiu, ja que encara no estaven llestes les medalles.

La selecció lusitana ha sigut objecte de crítiques pel seu joc pobre, per això el president portuguès ha defensat l'equip: "Fa un mes i tres dies vaig dir que sou els millors d'Europa i molta gent em va dir que sou bons però teniu sort. Ha quedat demostrat que no hi ha casualitat ni sort i que no sou un equip qualsevol: sou els millors d'Europa". L'acte de condecoració, ple de gom a gom d'aficionats, ha acabat amb els jugadors cantant l'himne i el president aixecant la copa.

Els jugadors seguiran les celebracions a sobre de l'autocar i passaran per Marqués de Pombal, l'avinguda Liberdade, el Rossio i acabaran en l'Alameda Dom Afonso Henriques, en la qual s'ha habilitat un espai per al parlament dels jugadors.