EUROCOPA

La UEFA multa Croàcia i condiciona la venda d'entrades als seus ultres

Després dels aldarulls que va causar l'afició croata en el partit contra la República Txeca, la UEFA ha pres mesures per evitar que es tornin a viure més incidents

Efe
2 min
Un operari recull una bengala que van tirar sobre la gespa del l'estadi Velòdrom

BarcelonaEl Comitè de Disciplina de la UEFA ha multat amb 100.000 euros Croàcia pels incidents causats pels seus ultres en el partit de l'Eurocopa contra la República Txeca del passat dia 17, alhora que condicionarà la venda d'entrades als seus aficionats radicals a que no hi hagi nous altercats.

L'organisme s'ha mostrat més magnànim amb els croats del que la setmana passada havia estat amb Rússia, a qui va amenaçar d'exclusió de la competició en cas de reincidència després dels disturbis causats a l'estadi Velòdrom de Marsella després del partit contra Anglaterra del passat dia 11.

A diferència dels russos, els ultres croats no van protagonitzar a Saint-Étienne enfrontaments amb l'afició rival, tot i que van llançar bengales al camp, el que va obligar a l'àrbitre a suspendre el partit durant uns minuts.

Les baralles entre ultres croats, el llançament de bengales i altre material al camp, com un petard que va atordir a un dels responsables de seguretat, i el seu comportament racista, han motivat la sanció, encara que és menys dura que la imposada a Rússia. Llavors, la multa va ser de 150.000 euros i l'amenaça arribava fins a l'expulsió de la competició.

Amb Croàcia no van arribar tan lluny, però sí que condicionen l'autorització en la venda d'entrades als seus aficionats més radicals, que siguin identificats com a tals per la pròpia federació i les autoritats croates. Aquestes entrades ja han estat venudes per al partit de demà contra Espanya, en el qual es jugaran el primer lloc del grup D. En el cas que tornin a produir-se comportaments inadequats a la grada croata, la limitació de venda d'entrades s'aplicarà per als següents duels si Croàcia es classifica per a vuitens de final.

Croàcia és la segona nació sancionada pel comportament dels seus ultres durant aquesta Eurocopa en què, a més, tenen obert expedient Portugal, Hongria, Bèlgica, Turquia, Romania i Albània. En tots els casos, la investigació es refereix a llançament d'objectes al camp o la presència de bengales a les grades, tot i que en alguns també s'afegeix el comportament racista.

Les possibles sancions s'aniran coneixent en els pròxims dies, a mesura que cada cas sigui estudiat pel Comitè de Disciplina, que en les seves reunions analitza els informes dels oficials de la UEFA i les imatges de televisió.

stats