UE
Especials 30/05/2012

Els europeus perden la confiança en la UE però volen mantenir l'euro

Segons un estudi del Pew Research Center, els europeus viuen una contradicció ja que mentre perd suport la construcció europea, augmenta el rebuig a trencar l'euro

Marc Vidal
1 min
EUROSOLIDARITAT Els eurobons són un mecanisme de solidaritat entre els socis de l'euro. Alemanya els rebutja.

BarcelonaLa crisi passa factura als ciutadans europeus que, cada vegada més, perden la confiança en el projecte europeu. Alhora, donen suport a l'euro i rebutgen l'escenari d'un trencament de la moneda única. Ho diu una enquesta publicada pel Pew Research Center dels Estats Units que ha fet 9.000 entrevistes a vuit països (Regne Unit, França, Alemanya, Espanya, Itàlia, Grècia, Polònia i República Txeca).

Menys confiança en la UE...

L'any 2007 el nombre d'espanyols que donaven suport a la UE era del 80%, aquest 2012 la xifra ha caigut fins al 60%. La integració econòmica és vista com un dels grans mals, amb un 70% de grecs que consideren que ha fet mal a la seva economia.

...però res de trencar l'euro

Els grecs són els que encapçalen el rànquing d'europeus que volen continuar a l'euro (70%) seguit dels francesos (69%), alemanys (66%) i espanyols (60%).

Els tòpics europeus

La crisi ha fet revifar els tòpics. Pels alemanys, els grecs són els més mandrosos d'Europa i els italians el més corruptes. Pels grecs, ells mateixos són els més treballadors i els més corruptes alhora.

Podeu llegir la notícia completa a l'ARA PREMIUM.

stats