Síria
Especials 16/02/2012

L'exèrcit sirià amplia l'ofensiva a Deraa, mentre l'oposició crida al boicot del referèndum

Baixar Al-Assad ha desplegat l'exèrcit a la ciutat de Deraa, bressol de la revolució, i continua els bombardejos a Homs i Hama. L'Assemblea General de l'ONU votarà aquest vespre una resolució que condemna els crims del règim

Agències
1 min
Imatge d'una refineria de petroli bombardejada per l'exèrcit a la ciutat de Homs. / AFP PHOTO / HO / SANA

El CaireL'exèrcit sirià ha ampliat aquest dijous els atacs contra la població a la ciutat de Deraa, al sud del país, la ciutat on va començar la revolta contra el règim fa onze mesos. Al matí, s'hi han produït enfrontaments mortals entre l'exèrcit i soldats desertors. Mentrestant, els bombardejos segueixen a Homs i Hama, ambdues al centre de Síria i epicentres de les protestes populars.

L'oposició, per la seva banda, ha apelat al boicot del referèndum del proper 26 de febrer sobre el projecte de constitució elaborat pel govern de Baixar Al-Assad, perquè el règim "bàrbar" que ha redactat el text no és legítim. Segons els Comitès Locals de Coordinació (LCC), el projecte té "el mateix esperit" que la constitució actual, és a dir, "confereix al president de la república prerrogatives absolutes i l'eleva a l'estatus de líder absolut i etern".

En aquest context, la Xina, seguint els passos de la seva aliada Rússia, enviarà el seu viceministre d'Afers Exteriors Zhai Jun a Síria aquest divendres i dissabte.

Aquest vespre, l'Assemblea General de l'ONU votarà una resolució en contra dels crims contra la humanitat que està cometent el règim sirià i que ja ha causat més de 5.400 morts. Serà un gest simbòlic, ja que es tracta d'un òrgan consultiu.

stats