Síria

Les tropes d'elit d'Al-Assad comencen "l'ofensiva final" a Homs

L'exèrcit sirià ha enviat les seves tropes especials per aconseguir trencar les barreres del districte de Baba Amr. "L'exèrcit ja ha procedit a una neteja bloc per bloc, casa per casa", diu un portaveu de les forces del règim

L'exèrcit sirià ha atacat aquest dimecres per terra el bastió rebel de Baba Amr, el barri de Homs que fa 25 dies que pateix un dur setge i forts bombardejos, segons fonts de l'oposició. "L'exèrcit està intentant entrar amb infanteria des de la direcció on hi ha el camp de futbol Al-Basel, i hi ha forts enfrontaments amb rifles automàtics i metralladores", ha dit l'activista Mohamad al-Homs a Reuters des de Homs.

Una font de les forces de seguretat a Damasc ha afirmat a AFP que "el sector està sota control. L'exèrcit ja ha procedit a una neteja bloc per bloc, casa per casa, i ara els soldats estan escorcollant cada cova i túnel a la recerca d'armes i de terroristes". "Encara queden algunes bosses de resistència per reduir", ha afegit.

El comitè internacional de la Creu Roja i el seu homòleg local, la Mitja Lluna Roja de Síria, han estat pressionant per un alto el foc que els permeti evacuar els civils ferits i entrar subministraments de menjar i medicines, necessaris amb urgència.

L'ONU assegura que els disturbis a Síria estan provocant més d'un centenar de víctimes civils al dia, i ha comptabilitzat més de 7.500 persones que han perdut la vida durant el conflicte, que va començar fa gairebé un any.

El + vist

El + comentat