Especials 09/03/2012

Les Falles valencianes, precandidates a Patrimoni de la Humanitat

El Consell de Patrimoni Històric espanyol celebra des d'ahir a Tarragona una reunió per decidir els candidats espanyols a patrimoni mundial de la UNESCO

Efe
1 min
El ninot de Mourinho ficant el dit a l'ull de Tito Vilanova

TarragonaLes Falles valencianes, juntament amb la catedral de Jaén, els cavalls del vi de Caravaca de la Cruz (Múrcia) i la vall salina d'Añana (Àlaba) seran les candidates espanyoles a Patrimoni de la Humanitat, han informat fonts del Ministeri de Cultura. El Consell de Patrimoni Històric celebra des d'ahir dijous i fins a avui divendres a Tarragona una de les seves reunions anuals per a triar les candidatures espanyoles a la declaració de patrimoni mundial de la Unesco.

Segons aquestes fonts, en la categoria de Patrimoni Immaterial es presentaran les Falles de València i els cavalls del vi de Caravaca de la Cruz, que la Unesco avaluarà per ser admesos el novembre del 2013. Per la seva banda, la catedral de Jaén, com una ampliació del conjunt renaixentista d'Úbeda i Baeza, i la vall salina d'Añana opten a ser candidates a Patrimoni Mundial. L'avaluació de les candidatures es farà el juny de 2014.

stats