Especials 11/02/2012

Un fill de Gaddafi amenaça amb un 'nou alçament' a Líbia

Saadi al Gaddafi afirma en una entrevista que el 70% de la població està descontenta amb la situació del país. Níger refusa la petició d'entregar el seu refugiat polític a les autoritats líbies

Ara
2 min
Saadi Gaddafi, en una imatge d'arxiu, AFP

BarcelonaSaadi al Gaddafi, un dels fills del dictador Muamar al Gaddafi, ha assegurat aquest divendres que Líbia 'està vivint un nou alçament'. Les declaracions s'han fet en una entrevista a la cadena de televisió Al Arabiya. Gaddafi, que actualment es troba refugiat al Níger, ha assegurat que manté el contacte amb molts dels grups tribals libis i, fins i tot, amb membres del Consell Nacional de Transició (CNT) del país.

'Hi haurà un gran alçament al sud, a l'est, al centre i a l'oest. Totes les regions de Líbia seran testimonis d'aquest nou alçament popular' ha afegit el fill del dictador. Durant els 8 minuts que dura l'entrevista, Gaddafi assegura que el 70% de la població no està contenta amb la situació del país, dominada per grups radicals i les milícies. En preguntar-li sobre si té previst tornar a Líbia, ha respost que la seva tornada és inevitable i que 'es podria produir en qualsevol moment'.

Níger no cedeix

Després de les declaracions de Saadi al Gaddafi, el Consell Nacional de Transició libi ha fet una nova petició a Níger perquè els entregui el refugiat polític.

El ministre de justícia i portaveu del govern de Niamey, Marou Amadou, ha insistit en que el fill del dictador no serà entregat a les noves autoritats fins que la justícia líbia sigui 'imparcial i independent'. Tot i així, Amadou ha qualificat de 'deplorables i subversives' les declaracions de Saadi i ha assegurat que es prendran mesures per tal que no es repeteixi una situació similar.

Saadi al Gaddafi té una ordre de detenció de la Interpol a petició del CNT, que l'acusa d'apropiació indeguda per mitjà de la força i d'intimidació armada mentre era responsable de la Federació Líbia de Futbol.

stats