Eleccions presidencials
Especials 03/05/2012

La premsa francesa diu que el debat Hollande-Sarkozy va ser massa tècnic

Diversos mitjans coincideixen que el duel televisiu no serà tan determinant en els resultats de diumenge

Ara
1 min
portada le parisien

BarcelonaLa premsa francesa coincideix a assenyalar que el debat d'ahir dels dos candidats, Nicolas Sarkozy i François Hollande, no serà tan determinant en el resultat de la segona volta de diumenge.

'Le Parisien' destaca que el debat sobre l'atur, el poder adquisitiu, el deute, l'educació i la immigració "no va tenir vencedor ni vençut". Per 'Les Échos' el duel televisiu va ser "Massa tens i massa tècnic", en el curs del qual "Hollande, desafiant, va posar l'accent en el balanç", mentre que "Sarkozy, a l'ofensiva, va defensar la seva capacitat com a president".

El conservador 'Le Figaro' considera el president sortint guanyador clar del debat, on assegura que es van confrontar "dues visions de França", una de "moderna" (Sarkozy) i l'altra antiga, la "del cap d'una esquerra francesa que té més talent per parlar del seu passat que per imaginar el futur". A l'extrem oposat, 'Libération' considera que Hollande va "presidir el debat", posant el seu rival "a la defensiva.

Més entusiasta encara, 'Le Nouvel Observateur' diu a l'editorial que, "més que un debat, es va tractar d'un partit de boxa en què Sarkozy va patir els cops calculats de Françaois Hollande, que va acabar guanyant gairebé per KO".

stats