Especials 25/06/2012

Un general sirià i dos coronels deserten cap a Turquia

Formaven part d'un grup de 200 persones que ha travessat la frontera aquest dilluns. La notícia coincideix amb la crisi pel caça bombarder turc abatut per l'exèrcit sirià

Ara / Agències
1 min

Barcelona / IstambulDiversos alts oficials de l'exèrcit sirià han desertat cap a Turquia, segons informen els mitjans locals. Un general, dos coronels, dos comandants i uns trenta soldats han travessat la província de Hatay aquest diumenge. Formaven part d'un grup d'unes 200 persones que han arribat a Turquia dilluns a la matinada, segons assegura l'agència oficial Anatolia.

Més de 33.000 refugiats han fugit cap a Turquia des de l'inici de la revolta a Síria, fa 15 mesos. El país, antic aliat del règim de Baixar al-Assad, s'ha convertit en el refugi de l'aparell exterior de l'Exèrcit Sirià Lliure, que organitza els militars desertors. La notícia coincideix amb la crisi oberta entre els dos països per l'atac, divendres, de les forces armades sirianes contra un caça bombarder, que va ser abatut. Turquia ha demanat un reunió urgent d'ambaixadors de l'OTAN, prevista per a aquest dimarts, i ha amenaçat amb una resposta.

stats