SÍRIA
Especials 19/04/2011

El govern sirià aprova suprimir la Llei d'Emergència

L'escalada de protestes i violència al país obliga el règim a fer concessions. Després de 48 anys de l'entrada en vigor de la llei d'Emergència el país està a punt de consolidar el procés per abolir-la. Només falta la firma del president Baixar al-Aassad

Redacció
1 min
Els funerals de les víctimes de la repressió policial a Homs (imatges no verificades)

BarcelonaLes protestes successives a peu de carrer han fet reaccionar finalment a l'Executiu del president sirià Baixar al-Assad, però abans han fet falta que les forces de seguretat matessin a més de 200 persones. "El Consell de Ministres ha aprovat un projecte d'un decret legislatiu que estimula la fi de l'Estat d'Emergència al país", ha anunciat la televisió estatal de Síria.

Es tracta d'una mesura inèdita que ara només cal que ratifiqui el president sirià Baixir al-Assad, que ja va prometre durant el cap de setmana la supressió d'aquesta mesura– perquè es faci efectiva. La llei d'Emergència va entrar en vigor a Síria el 1963 i la seva supressió era una de les principals exigències de l'oposició.

A més a més, el Govern també ha anunciat que donava llum verda a un projecte de llei que "regula el dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament, mesures per autoritzar-lo, i mecanisme per protesgir els manifestants", segons la televisió.

L'anunci coincideix amb una escalada de violència a la ciutat d'Homs, al centre del país, en què avui s'han enterrat quatre persones mortes durant els disturbis de les darreres 48 hores, que han deixat un balanç de 30 víctimes mortals. Durant els funerals s'han manifestat milers de persones contra el règim sirà.

stats