REVOLTES AL MÓN
Especials 26/03/2011

El govern britànic tem que Gaddafi busqui venjança amb un altre Lockerbie

El ministre britànic de Justícia, Kenneth Clarke, admet que la intervenció militar a Líbia ressuscita el fantasma de l'atemptat de Lockerbie de 1988, i tem una venjança similar de Gaddafi

Redacció
1 min

LondresEn unes declaracions que publica avui el diari The Guardian, Clarke assenyala que els britànics recorden la "maledicció de Gaddafi" quan una bomba en una maleta va explotar en un avió de Pan Am que sobrevolava la localitat escocesa de Lockerbie el desembre de 1988, atemptat en què van morir 270 persones i que va ser atribuït al règim libi.

"Els britànics tenen raons per recordar la maledicció de Gaddafi. Gaddafi una altra vegada al poder, el vell Gaddafi buscant venjança. Tenim un interès real d'impedir això", ha assegurat. El ministre creu que els britànics poden donar suport a una mesura per impedir que Gaddafi segueixi al poder. "Ho fem per les raons que vam dir i no ens fiquem en l'ocupació d'un altre complicat país tribal amb polítiques incertes".

Però per Keneth Clarke, tenint en compte que la resolució de l'ONU -destinada a protegir la població civil dels atacs del règim libi- no dóna suport a un canvi de règim, una ocupació seria una bogeria. L'OTAN assumirà el comandament i el control de la zona d'exclusió aèria a Líbia per protegir els civils.

Escolta

Llegeix fonèticament

stats