CATALUNYA OLÍMPICA
Especials 22/07/2012

Els 10 grans noms de l'esport català actual

Pau Gasol, Xavi Hernández, Toni Bou, Kilian Jornet, Joaquim 'Purito' Rodríguez, Mireia Belmonte, Andrea Fuentes, Marc Márquez, Joan Cañellas i Laia Sanz han aconseguit fer-se un nom arreu del món

àlex Gozalbo
1 min
Els 10 grans noms de l'esport català

BarcelonaPau Gasol tenia 12 anys quan va veure jugar el base dels Lakers Magic Johnson als Jocs Olímpics de Barcelona. Aleshores va prendre la decisió que es dedicaria al bàsquet. Les coses no li han anat malament, a l'aler pivot català, que aquest dissabte serà l'abanderat de la delegació espanyola als Jocs Olímpics de Londres.

Gasol és un dels nascuts a la dècada dels anys 80 que ha fet història arreu del món. En majúscules i sense prejudicis, demostrant que un noi de Sant Boi de Llobregat pot estar tan ben preparat com el millor.

Toni Bou, Kilian Jornet, Joaquim 'Purito' Rodríguez, Mireia Belmonte, Andrea Fuentes, Pau Gasol, Xavi Hernández, Marc Márquez, Joan Cañellas i Laia Sanz són l'exemple de com els esportistes catalans han sabut brillar en esports de molta tradició a Catalunya, com els de motor, però també amb d'altres més nous, com les curses de muntanya.

Ho podeu llegir a l'Ara Premium.

stats