Especials 19/06/2012

Els grecs volen que els turistes alemanys continuïn visitant el país

Hotelers i restauradors volen allunyar-se de les imatges de violència i pobresa a Atenes, denuncien la campanya de desprestigi dels mitjans europeus i destaquen que són "hospitalaris amb els turistes alemanys"

Cristina Mas
1 min

Enviada especial a AtenesAmb una economia en caiguda lliure, Grècia confia en el seu passat i en les seves illes per fer front a la crisi. "Necessitem que els turistes continuïn venint, però el problema és que els mitjans donen una imatge de Grècia que no es correspon amb la realitat: sembla que aquí tot el dia hi ha problemes, i no és cert", lamenta Andonis Hervàs, el propietari d'un restaurant a la zona de Monastiraki, un petit racó del centre d'Atenes amb unes espectaculars vistes a l'Acròpolis.

Els 16,6 milions de turistes que l'any passat van visitar el país van donar un oxigen a un sector que representa el 16% del PIB i dóna feina a un de cada 5 treballadors en actiu. Però ara de de l'Organització Nacional Grega de Turisme es tem que la mala imatge que donen els mitjans del nord d'Europa del país freni els estrangers que visiten Grècia. El seu secretari general, Giorgos Koletsos, denuncia el tractament del diari 'Bild', ja que els alemanys són la segona nacionalitat que visita més el país.

"Diuen als alemanya que no vinguin perquè estem molt enfadats amb ells i això no és cert. Que no ens agradi la política de Merkel no vol dir que ens hàgim oblidat de la 'filoxenia', i ara potser som més hospitalaris que mai", argumenta Kaletsos.

Llegiu el reportatge sencer a l'Ara Premium.

stats