Síria
Especials 19/02/2012

Un important home de negocis de Síria assegura a la BBC que el país 'es desintegra sota les sancions internacionals'

Faisal al-Qudsi, fill d'un antic president, afirma en una entrevista a la cadena britànica que 'el govern es desintegra lentament' per la debilitada economia i les pressions al carrer

Ara
1 min
Un membre de l'Exèrcit Sirià Lliure / AFP

BarcelonaL'economia de Síria pateix sota les sancions internacionals i el govern "es desintegra lentament" sota la pressió del carrer, segons ha informat aquest diumenge a la BBC un dels més destacats homes de negocis de Síria, fill d'un antic president.

Faisal al-Qudsi, fill de l'antic cap d'estat Nazim al-Qudsi (va governar del 1961 al 1963), diu que "les sancions occidentals i àrabs malmeten tot el país, no afecten només el règim".

"Després de l'abril, ha deixat d'haver-hi turisme, que representava un 15% del PIB. Des del novembre, les exportacions de petroli s'han aturat i representen un 30% del PIB. Les sancions sobre les exportacions sirianes fan que només es puguin vendre a Jordània, l'Iraq o el Líban", ha detallat en una entrevista amb la cadena britànica.

"De fet, les reserves de divises estrangeres del banc central han passat de 18 milions d'euros a uns 10 milions d'euros i continuen disminuint", ha afirmat.

"El govern es desintegra"

"L'aparell governamental es desintegra lentament i és gairebé inexistent" a les ciutats de Homs (centre), Idleb (nord-oest) i Daraa (sud).

"No hi ha tribunals, la policia no es preocupa per la criminalitat i això té conseqüències molt, molt importants sobre el govern", ha dit, i ha afegit que gran part dels homes de negocis que coneix han "abandonat el país per la seva seguretat".

stats