Especials 13/06/2012

L'incendi de Llocnou de Sant Jeroni "està estabilitzat i sense flames"

El foc que amenaçava els municipis d'Ador i Terrateig ha estat controlat aquesta tarda. Els efectius de la zona han començat els treballs per refrescar la zona afectada

Efe
1 min
Treballs d'extinció al municipi de Villalonga / RUBÉN FRANCÉS / EFE

ValènciaL'incendi que es va originar ahir al terme municipal de Llocnou de Sant Jeroni (València) ha estat finalment controlat aquesta tarda pels quasi 400 efectius que han treballat en la zona. Segons ha informat el conseller de Governació, Serafín Castellano, des del propi centre de comandament de les tasques d'extinció, en aquests moments l'incendi que afectava a les comarques de La Safor i la Vall d'Albaida "està estabilitzat i sense flames".

En un primer estudi, la superfície afectada per les flames és de 1.350 hectàrees corresponents als termes municipals de Llocnou de Sant Jeroni, Terrateig, Villalonga, Ador, Castellonet de la Conquesta, Alfahuir i Montixelvo. Des d'ahir a la nit, 350 persones han hagut d'abandonar les seves cases per la proximitat del foc en alguns punts de l'incendi. En una reunió que s'ha produït fa escassos minuts, els encarregats de les tasques d'extinció han decidit permetre als desallotjats tornar a les seves cases esta nit.

Sobre les causes del foc, Castellano ha explicat que, després de descartar que una crema controlada hagi estat la causa, treballen sobre dos vies d'investigació. Les hipòtesis apunten que el foc podria haver estat intencionat o podria haver estat causat per una crema en una cuneta.

stats