Egipte
Especials 16/06/2012

La incertesa política marca l'inici de la segona volta en les presidencials a Egipte

Els 50 milions d'electors han d'escollir entre l'islamista Mohamed Mursi i el general retirat Ahmed Xafik, hereu del règim Mubàrak. L'ONU alerta que estarà atenta al desenvolupament dels comicis

Agències
1 min
El candidat presidencial i hereu de Mubàrak, Ahmed Xafik, vota / AFP

El Caire51 milions d'egipcis estan convocats a les urnes aquest dissabte per escollir el primer president en democràcia d'Egipte, en uns comicis en els qual hauran d'escollir entre l'islamista Mohamed Mursi i el general retirat Ahmed Xafik, l'últim primer ministre del règim Mubàrak.

La cita amb les urnes arriba en un clima d'incertesa política, només dos dies després que el Tribunal Constitucional ordenés la dissolució del Parlament per irregularitats en la seva formació i permetés a Xafik continuar amb la seva candidatura, que corria perill per una llei que va ser declarada inconstitucional.

Els egipcis hauran d'escollir una de les dues opcions en una votació que se celebrarà aquest dissabte i diumenge, i que serà supervisada per més de 14.000 jutges repartits en uns 13.100 col·legis electorals de tot el país.

L'ONU vigila

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha subratllat que estarà atent a les presidencials perquè la segona volta es visqui "en una atmosfera pacífica i inclusiva".

"El procés de les eleccions presidencials d'Egipte és una part molt important de la transició cap a una democràcia major, per la qual els egipcis han lluitat amb tanta paciència i valor", ha assegurat Ban en un comunicat.

stats