Vaga general
Especials 29/03/2012

La indústria secunda la vaga general

Les grans fàbriques s'aturen i els piquets impedeixen l'accés als principals polígons amb enfrontaments aïllats amb algun conductor que vol accedir a treballar

Elena Freixa
2 min
Treballadors protesten a les portes de la planta de Seat a Abrera

MartorellLa indústria catalana s'ha sumat a la vaga general sense que s'hagin registrat incidents destacables. A plantes com les de Seat, Nissan, Ficosa i Alstom la producció resta aturada i hi ha grups de treballadors als accessos.

En el cas de Seat, regna la tranquil·litat, i els grups de suport a la protesta fan ronda per evitar l'entrada de treballadors al polígon de Can Amat, on hi ha la fàbrica. El portaveu de CCOO a Seat, David Matellán, ha explicat que s'ha arribat a un acord amb la direcció perquè treballin només un 2% de treballadors, de manteniment, majoritàriament.

En el mateix polígon de Seat, també hi ha les seus dels seus grans proveïdors, com Grupo Antolín, Gestamp, etc., que també estan aturades. A més, també s'hi troben altres industries, com Solvay.

Algunes tensions als accessos a polígons

A mesura que avança el matí, augmenta el nombre de cotxes concentrats als accessos dels polígons i proliferen tensions entre piquets i els que volen anar a treballar. Molts acaben donant la volta. "Lluitem pels teus drets, també", ha dit un delegat sindical a una conductora a l'entrada del polígon Can Amat, a Abrera.

Un dels episodis de més tensió ha estat a les vuit del matí en aquest mateix punt, quan un vehicle s'ha entestat a passar. Ha calgut la intervenció dels Mossos per apartar els piquets que l'envoltaven i s'havien assegut a la calçada.

La indústria del metall és una de les concentra el seguiment més massiu de la jornada de vaga. Segons UGT, les principals fàbriques com Nissan, Gestamp, Gonvarri, Gearbox, Skis Rossignol, Alstom, Roca, Siemens, Bosch, Derbi, Valeo, Mahle, Roura ha secundat l'aturada del tot a Barcelona. A Lleida, també Ros Roca, Indox i Garrofé, per exemple. A Girona, s'han aturat Comforsa, Simon i Cometsi, entre d'altres, i a Tarragona seguiment ampli a Frape, Cemex, Kettal, Rexam i Bic (60%).

stats